miercuri, 2 martie 2016

Lumea Viitorului

Lumea Viitorului



Ceea ce vedem la ora actuală cu ochii noştri reprezintă produsul eforturilor actualelor generaţii. Începând de la scobitori şi până la avioane, sateliţi şi telescoape spaţiale, toate acestea constituie un imens cumul al activităţilor omeneşti de pe întreaga planetă.

Deşi ne-am extins foarte mult pe suprafaţa Pământului, ca specie inteligentă, a rămas totuşi o foarte mare suprafaţă a planetei nelocuită de către om, şi aici nu mă refer de exemplu la savana africană unde sunt multe specii de animale, şi nici la deşertul autralian care e aproape cât toată Europa. De exemplu Canada are o suprafaţă mult mai extinsă decât Statele Unite, şi o bună parte a teritoriului canadian încă este nelocuit. Ca să nu mai spunem de Rusia – ţara cu cea mai mare suprafaţă dintre toate statele lumii. Vă daţi seama câtă populaţie ar putea încape în acea zonă vestică a Canadei? Cel puţin 200 de milioane de oameni ar putea locui acolo într-un viitor mai mult sau mai puţin îndepărtat, depinde de cum va evolua omenirea în următorii 100- 300 de ani.


Să ne imaginăm puţin cum ar putea arăta viitorul nostru



Revenind la ideea articolului de faţă, putem spune că în următoarele decenii, având în vedere şi tranziţia către spaţiile dimensionale 4D şi 5D, omenirea va adopta tot mai mult un stil de existenţă şi de construire a clădirilor, indiferent că ar fi mici sau mari, apropiat de conceptul nepoluant şi în simbioză cu natura. Mai mult decât atât, putem vorbi chiar şi de stiluri arhitecturale în care colţurile şi muchiile, aşa cum le vedem azi aproape peste tot la clădiri, vor fi înlocuite de către vârfuri şi linii rotunjite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu